آخرین اخبار
کد مطلب: 102969
نمايندگان و تحليلگران در واکنش به اظهارات عجيب ترکان و نعمت زاده:
ترکان سند رانت خواري وزرا را از مراجع قضايي پيگيري کند/ افکار نعمت زاده در 20 سال پيش مانده است
تاریخ انتشار : 1394/08/06 08:09:35
نمایش : 1427
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه ترکان راه مشايي را مي رود، عنوان کردند: نعمت زاده در 20 سال پيش سير مي کند و ما در ايران بهترين مديران را داريم که در خارج از آن ها دعوت به کار مي شود.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از عصر هامون، در روز هاي اخير برخي وزرا و مشاوران دولت يازدهم اظهارات عجيبي داشتند که مفت خوري 4 وزير دولت تدبير و اميد يکي از صحبت هاي ترکان مشاور ارشد رئيس‌ جمهور و واردات مديران اقتصادي خارجي اظهارات وزير دولت يازدهم است که سبب شد برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه ترکان راه مشايي را مي رود، عنوان کردند: نعمت زاده در 20 سال پيش سير مي کند و ما در ايران بهترين مديران را داريم که در خارج از آن ها دعوت به کار مي شود.


عده اي با بزرگ کردن صحبت هاي ترکان آن را وارونه کرده اند


عليرضا خسروي عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با زاهدانه در خصوص جمله مشاور ارشد رئيس‌ جمهور بخاطر نامه انتقادي چهار وزير دولت که گفته بود اين وزرا به دنبال مفت خوري بوده اند! اظهار داشت: نيت ترکان به اين شکل نبوده و عده اي با بزرگ کردن اين مهم در صحبت هاي وي آنرا برجسته و توهين آميز عنوان کرده اند.

وي براي شفاف سازي اين گفته در خصوص وزرا گفت: شروع کار اين وزرا از خوراک پتروشيمي رقم خورد که اين خوراک را مجلس مصوب و توافق کرد که به صورت 13 سنت مورد داد وستد قرار گيرد که در اين رابطه و در زمينه اقتصاد مقاومتي مجلس اقدام جالبي انجام داد که يکي از آنها بحث خوراک پتروشيمي و ديگري سنگ آهن بود.

اين مسئول ادامه داد: در خوراک پتروشيمي سه ماه صبر کرديم که اين رقم افزايش پيداکند و سال به سال بروز شود؛ لذا به کار بردن اين الفاظ از آنجايي شروع شد که اين چند وزير در بورس و شرکتهاي پتروشيمي سهام دارند و اين مطلبي که ترکان اعلام کرد به نوعي آنها را دلگير کرد.


نعمت زاده در 20 سال پيش سير مي کند


وي نکته اساسي در اين بخش را عدم تاثير گذاري اين قيمت در رکود جامعه عنوان کرد و افزود: رکود از بخش هاي مختلفي نشات گرفته که يک بخش آن به پتروشيمي بر مي گردد و مابقي مربوط به ساير قسمت ها است.

خسروي در اين زمينه با بيان کردن مثالي تصريح کرد: همه در درون يک کشتي نشسته ايم و در يک مسير حرکت مي کنيم و اگر وزيري ادعا مي کند در دولت رکود را شاهد هستيم مردم هم آن رکود را تاييد مي کنند؛ بنابراين براي خروج از اين رکود بايد دست به دست هم دهيم تا از اين حالت وضعيت خارج شويم.

وي در ادامه با بيان اينکه وارد کردن نيروي کار از خارج ازکشور به صلاح جامعه نيست، عنوان کرد: دولت نبايد از توان نيروهاي داخلي غافل بماند و از کشورهاي خارج براي ارتقا در عرصه هاي مختلف استفاده کند.


ايران بهترين مديران را دارد


اين مسئول بيان کرد: وزيرصنعت، معدن و تجارت در فضاي ديگري سير مي کند و اگر همه حرفهاي ايشان را در کنار هم بگذاريم تناقض هايي در اين ميان ديده مي شود. به طور مثال مدتها پيش عنوان کرد ماليات از کشورهايي که بخواهند از قاچاقشان سرمايه گذاري کنند، نمي گيريم يا در جاي ديگري بيان کرد که زمين را در اختيار افرادي که سرمايه گذاري کنند به صورت مجاني قرار مي دهيم، اصلا اينها در اختيار وزير صنعت، معدن و تجارت نيست که بخواهد بگيرد يا نه؛ زيرا تداخل با قوانين و سياست هاي ما دارد. در اين رابطه بايد بگويم اين وزير فضاي20 سال پيش خود را دارد در صورتي که فضاي جامعه کنوني فرق کرده است.

عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: اگر قرار باشد براي اداره برخي از امور کشور از نيروهاي خارجي کمک گرفته شود با اين تفاسير اقتصاد مقاومتي تحقق پيدا نمي کند زيرا در درون کشور ما مدير کم نداريم بلکه بهترين مديران ما در کشورهاي خارجي مديريت مي کنند.

خسروي افزود: وقتي عمده شرکت هاي خارجي از نيروهاي داخلي ما استفاده مي کنند چرا ما از اين توان استفاده نکنيم، اين اقدام برخي از مسئولان تقابل با اقتصاد مقاومتي دارد و به نوعي کم کاري خود را در بخش صنعت، معدن و تجارت با اين حرف ها جبران مي کنند که اين به سلاح نيست.

ترکان راه مشايي را مي رود
محمد حسين صدرايي در گفت و گو با يکي از رسانه ها با اشاره به اينکه نرخ خوراک پتروشيمي در ايران نسبت به ساير کشور ها بيشتراست، اظهار کرد: غرب آسيا از لحاظ تجميع منابع گاز و نفت در اولين رتبه هاي جهان قرار دارد و از طرفي بخاطر بالا بودن هزينه هاي خوراک پتروشيمي توليدات صنعت پتروشيمي نرخ قابل رقابتي نيست.

وي با بيان اينکه اظهارات مشاور رييس جمهور نشان مي دهد که بازار سرمايه را به خوبي رصد نکرده است، افزود: بازار سرمايه همانند آيينه اي براي اقتصاد ملي عمل مي کند و قبل از اينکه خطري اقتصاد ملي را تهديد کند بازار سرمايه آن خطر را در خود نشان مي دهد.

اين کارشناس برجسته اقتصادي با بيان اينکه نامه وزرا به رئيس جمهور نشان از تدبير آن ها در امور اقتصادي دارد، افزود: در نامه مطرح شده تنها به نرخ خوراک پتروشيمي پرداخته نشده و به مباحث مختلف اقتصادي ديگري از جمله نرخ هاي بهره بالاي اشاره شده است و چون وزارت خانه هاي اين چهار وزير به طور غير مستقيم بيشترين سهم را در بازار سرمايه دارند به طور طبيعي با کاهش اين نرخ منتفع مي شوند.

صدرايي با ذکر مثالي بيان کرد: براي مثال بيشترين سهام هاي شرکت هاي مديريتي براي شرکت سرمايه گذاري تأمين اجتماعي است و ان هم با واسطه اي زير نظر وزارت کار قرار مي گيرد.

وي با اشاره به وزارت اقتصاد که خود متصدي و قانون گذار است، ادامه داد: گاهي از دست خود قانون گذار هم کاري بر نمي آيد و زماني نرخ خوراک در ايران بالا است نمي توان گفت که برآيند ها تسهيل شود و صادرات را افزايش داد و با اين بستري که اقتصاد ايران دارد نميتوان انتظار داشت که به يکباره صادرات را افزايش 100 برابري دهند و از ارز صادراتي منتفع شوند.

اين کارشناس اقتصادي با بيان اينکه تمامي اين مباحث از قانون هدفمندي يارانه ها نشات مي گيرد، گفت: دولت در پرداخت نقدي يارانه ها با مشکل مواجه است و براي رفع کمبود نقدينگي و حل اين معضل مجبور است که از راه هاي چون نرخ خوراک پتروشيمي براي حل مشکل نقدينگي خود استفاده کند.

وي تأکيد کرد: با اين اوضاع بهتر بود که مشاور رئيس جمهور قبل از گفتن اين حرف ها اين مشکلات را نيز مد نظر قرار مي داد.
 

در نظام اسلامي همه حق اظهار نظر دارند


نادر قاضي پور عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس نيز با اشاره به اظهار نظر مختلفي که راجع به بحث هاي اقتصادي کشور بين وزرا و اعضاي هيات دولت مي شود، اظهار کرد: نظام مقدس جمهوري اسلامي بر پايه آزادي بيان و اظهار نظرهاي همه جانبه پايه ريزي شده است و همه حق اظهار نظر دارند.

وي با بيان اينکه نامه چهار وزير مي تواند راهگشايي براي بهبود وضعيت اقتصادي کشور و رفاه بيشتر مردم باشد، بيان کرد: از تمامي وزار انتظار مي رود تا با لحن جدي تري براي بهبود شاخص هاي اقتصادي تلاش کنند و به رئيس جمهور ابلاغ کنند تا فکري به حال وضعيت فعلي اقتصاد ايران شود.

 
عدم وجود فرمانده اقتصادي واحد در دولت

قاضي پور با بيان اينکه دولت فرمانده اقتصادي واحدي ندارد، افزود: دولت فعلي نزديک به 10 فرمانده اقتصادي دارد و تا زماني که اين وضعيت ادامه داشته باشد نمي توان از اين اظهار نظر ها استفاده اي سازنده کرد و اگر اين اتفاق همچنان ادامه داشته باشد وضع اقتصادي کشور پيشرفتي نخواهد داشت.

ابراهيم رزاقي پژوهشگر اقتصادي کشور با اشاره به اظهار نظر جنجالي مشاور روحاني در خصوص نامه چهار وزير به رئيس جمهور، اظهار کرد: از آقاي ترکان چنين اظهاراتي بعيد نيست، چرا که قبلا هم از اينگونه حرف زدن ها ابايي نداشته است.

وي ادامه داد: اگر هم بتوان چنين اظهار نظري راقابل قبول دانست، نميتوان گفت که هر چهار وزير طبق گفته ترکان رانت خوار هستند چون جز وزير صنعت بقيه اين وزرا اصلا ارتباط زيادي با صنايع پتروشيمي ندارند.


اگر ترکان سندي بر رانت خواري وزرا دارد اظهاراتش را از طريق قضايي پيگيري کند


پژوهشگر اقتصادي، گفت: نعمت زاده وزير صنعت و معدن چون سرمايه گذاري هاي زيادي در عرصه پتروشيمي داشته اند شايد بتوان راجع به او چنين شايعه هايي مطرح کرد اما وزير دفاع يا کار را با چه بهانه اي اينگونه متهم کرده اند؟!

وي با اعلام اينکه بخشي از اين سخنان براي فضا سازي رسانه اي و تبليغاتي است، افزود: بيشتر صحبت هايي که راجع به طرح اين نامه و بسته خروج از رکود که ناشي از همان نامه است مطرح مي شود براي جو سازي و تبليغات رسانه اي و اينگونه مسائل است.

رزاقي با بيان اينکه اگر واقعا چهار وزير به دنبال رانت خواري براي خود هستند چرااين موضوع از طريق قضايي پيگيري نمي شود، گفت: اکبر ترکان اگر واقعا سند و مدرکي دال بر رانت خواري و سوء استفاده وزرا از طرح اين نامه دارد چرا به رئيس جمهور نمي گويد تا از طريق حقوقي و قضايي پيگيري کند؟ و چرا اصلا اگر رانت خوار هستند به عنوان وزراي دولت انتخاب شده اند؟

وي در پايان با اشاره به اينکه اينطور نظر دادن هاي ترکان کمي به رفتار هاي مشايي در دولت قبل نزديکي دارد، گفت: با اينکه بين مشايي و ترکان تفاوت هاي بسياري وجود دارد اما اين نظر غير کارشناسانه ترکان شايد بتوان گفت شبيه به رفتارهاي مشايي است.


انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس